Karácsony – örömhír!

Betlehemi jászol

A teremtés óta annál nagyobb örömhír soha nem hangzott ezen a világon, mint amelyet a mennyei küldött hozott a betlehemi éjszakában: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” / Lukács 2 , 10 – 11 /

Miért olyan mindent felülmúló jó hír ez? – Mert az embernek két olyan nagy megoldatlansága van, amelyen senki nem tud segíteni. Azt egyik a bűn-batyuja, amely vele születik / akkor még üresen /, amelybe hamarosan gyűjteni kezdi a bűneit. A másik a megromlott természete, amely olyan motívumokkal látja el, hogy az rányomja bélyegét minden tevékenységére. Önzéséből, akarnokságából, sértődékenységéből stb. kigyógyíthatatlan.

Az Istentől elszakadt ember elveszett, – menthetetlenül. Azért jött Jézus, hogy „megkeresse  és megtartsa az elveszettet” / Lukács 19 , 10 /. – Hogyan működik ez?

A bajba jutott, Isten ellen fellázadt emberiséget Isten nem törölte le a föld színéről, hanem két hatalmas ajándékot adott neki. Ezek által megmenekülhet.

Az egyik: a TERVRAJZOK, azaz a Biblia! – Ebből megérthetjük, mi is van velünk. Isten „áramszedővel” teremtett bennünket. Azaz nemcsak a földi világban tett le, hanem összekötötte életünket önmagával. Az ember megbízott, nagykövet ebben a világban. Teremtője irányítása alatt és a Tőle kapott mennyei energiával valósíthatja meg Teremtője terveit. – Mivel függetlenítette magát az ember Istentől, eltévedt, elveszett, elvesztette rendeltetését.

A Biblia lényege, hogy Isten az elveszett ember után MEGVÁLTÓT küldött! – Jézus a kereszten átvállalta bűneink büntetését, és megszerezte a lehetőséget, hogy URALOMVÁLTÁS menjen végbe életünkben. Azaz a megromlott természetünk uralma alól visszatérjünk / megtérjünk! / Isten uralma alá. Befogadjuk Jézust Úrnak, és visszaálljon a teremtésbeli „felállás”: Ő irányít bennünket.

Amikor ez végbe megy egy ember életében, akkor kerül a helyére. Nem végállomás ez, hanem start: egy új élet indulása. – A hit szép harca pedig ezután az lesz, hogy lépésről-lépésre kövessem Őt, és cselekedjem az elképzelését. Ezzel igazán ÉLETEM lesz, és mások számára is áldást jelentek. Ennek az ÉLETNEK pedig soha nem lesz vége, csak kiteljesedése az örökkévalóságban.

Ezért olyan hatalmas hír, hogy „ÜDVÖZÍTŐ, MEGVÁLTÓ, MEGTARTÓ” született nekünk kétezer éve!   

                                                                                 Végh Tamás

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:

E-mail:

Facebook

Elérhetőségünk